konijnen & knaagdieren

Op zoek naar iets voor jouw konijn of knaagdier? Op Doc&Booff vind je naast voer, hooi en stro en gezondheidsproducten ook hokken, snacks en speelgoed voor jouw huisdier! Geef je konijn een complete hoogwaardige voeding en daag je konijn uit met een voerpuzzel!

Voer

Er zijn diverse gemengde en complete voeders. Een complete voeding wordt ook wel biks genoemd. Doordat iedere brok hetzelfde is heb je minder kans dat jouw konijn of knaagdier selectief eet en daardoor toch voedingstoffen misloopt. Vergeet niet dat een gezond konijn- of knaagdierdieet naast voeding ook bestaat uit hooi, vers water en groenvoer.

Hooi

Het belangrijkste bestanddeel van het konijnendieet is hooi. Hooi is vezelrijk en is essentieel voor de spijsvertering van het konijn. Een konijn moet de hele dag eten omdat hij een snelle stofwisseling heeft en zijn spijsvertering niet stil mag te komen liggen. Hooi is caloriearm waardoor je konijn met een gerust hart zijn buikje hiervan rond mag eten! Daarnaast groeien de tanden van een konijn zijn hele leven door. Met hooi kunnen de tanden van jouw konijn op een natuurlijke manier slijten en de goede lengte blijven.

Voerpuzzel

Konijnen die in het wild leven zijn de hele nacht bezig met het zoeken naar eten. Een huiskonijn hoeft dat allemaal niet te doen, die krijgt zijn eten in een bakje. Om het leuker te maken voor het konijn, zijn er allerlei speeltjes en dierenpuzzels in de handel waarbij je bijvoorbeeld voer kunt verstoppen.

Lees meer
Voer
Hooi en stro
Gezondheid
Snacks
Speelgoed en kooiaccessoires
Kooien en hokken